Berättelsen om Candelit

2013/2014 | Idén till Candelit Life kom för ett antal år sedan då vi i grundarteamet saknade något, något som kunde hålla reda på allt åt oss. Då som nu, föräldrar med komplexa arbeten, med husdjur, med både lägenhet och hus, engagemang i olika förenings-sammanhang och i styrelser, och så vidare, kände vi att det skulle vara bra med en tjänst som kunde hålla reda på allt åt oss, som kunde påminna oss och hjälpa oss att få total kontroll över allt viktigt i vårt liv, även sådant som i princip är omöjligt att komma ihåg annars.
Vem till exempel kommer ihåg att man en gång per år ska kontrollera eller byta filtret i luftvärmepumpen, att man bör rengöra rensfiltret i tvättmaskinen, när det är dags för besiktning, när husdjurens försäkring behöver förnyas, när passet går ut, när alla nära och kära fyller år och man ska hinna planera in besök och firande i god tid. Till det även barnens aktiviteter, händelser i samhället, helgdagar, sommartidomställning, förnyelse av bankkort, presentkort man fått som går ut, p-boten man fått man tänkte betala sen när man kom hem, o.s.v.

Vi kände i alla fall att det är en uppsjö av händelser som alla kan behöva lite hjälp och stöd för att komma ihåg.
Att på ett ställe kunna finna allt och även om man inte gör något aktivt, ska man bli påmind i god tid. Helst ska det komma till dig bara baserat på vem du är och det du valt att dela med dig av till tjänsten.
Vi har fram till idag byggt ett antal prototyper, både bra och dåliga. Vi har gått på minor, vi har kämpat och kämpat för att få till det som idag är en fantastisk tjänst byggd med den mest innovativa tekniken som finns, där vi kommer att komma dra nytta av och erbjuda funktionalitet ingen tidigare sett eller upplevt. Det vi är helt säkra på att alla om några år kommer att ta för givet, en helt ny typ av hjälp i livet.

Safe | Som ett mindre sidoprojekt byggde vi tjänsten och appen Candelit Safe - your life simple
Här var tanken att bygga något som hjälper allergiker, intoleranta, överkänsliga, m.m. och även deras familjemedlemmar, föräldrar o vänner.
Dagens version av Safe, ger möjligheten att söka eller scanna varor och direkt få veta om det är något som jag säkert kan äta eller dricka. Helt gratis och utan kostnad. Vår databas innehåller produkter från alla de största butikskedjorna. Du får även möjligheten att själv lägga till nya varor o produkter som inte redan finns. Vi förenklar åt dig så att du slipper stå och läsa igenom 10- 20- 50- tals innehållsförteckningar, utan du kan bara scanna varans streckkod och få svaret. Handlar du online, så söker du i vår databas och får dina svar direkt. Det är en mycket uppskattad funktion att kunna söka på choklad eller glass, utan nötter t.ex.

Det är grunden till det som idag är en app som heter Candelit Life. Vi är helt övertygade om att vår app, Candelit Life, är den hjälpreda i vardagen och i livet, som snudd på alla behöver! Candelit Life håller reda på det som anses viktigt, tråkigt, skojigt och mycket mycket mer. Candelit Life erbjuder alla kontroll på sin privata situation i litet som stort. Målet är att på sikt, kunna erbjuda en fulländad tjänst, för mindre än vad en liten latte på stan kostar, 29kr/månad.

Vårt mission: ’Att genom fantastiska tjänster göra alla människors liv enklare, trevligare och mer avslappnade’

Teamet

Här är vi som gör jobbet, vi tillsammans med våra kära vänner som hjälpt oss genom att testa, ge feedback och komma med tips och glada tillrop. Vi har er alla att tacka för så mycket!

team

Ia
Odell Balkeståhl

Grundare/CFO

team

Muhammet
Sahin

Chefsutvecklare

team

Emilia
Balkeståhl

Innehåll och kategorier

Kontakt

Epost

Feedback: feedback@candelit.se

Kontakt: info@candelit.se

Postadress

Candelit AB
Kemistvägen 2A
183 79 Täby

Organisationsnummer

Candelit AB
org.nr 559113-5370